Λογισμικά διαδραστικών πινάκων

Μαζί με την εγκατάσταση των διαδραστικών πινάκων η κάθε εταιρεία εγκατέστησε στον φορητό υπολογιστή και κάποιο λογισμικό πίνακα. Έτσι στα σχολεία κυκλοφορεί μια πανσπερμία τέτοιων λογισμικών με διαφορετικές δυνατότητες και λειτουργίες.
Όμως μπορούμε θεωρητικά να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε λογισμικό. Έτσι μπορούμε να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε και άλλα λογισμικά πινάκων.
Χαρακτηριστικά αναφέρω:
Classroom presenter: Δωρεάν λογισμικό με εξελληνισμό του υπογράφοντος ;-)
Η ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.
H εξελληνισμένη έκδοση του Classroom Presenter.

SMART Notebook.Εμπορικό λογισμικό για πίνακες Smart. Κατέβασμα από εδώ (δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών). Ένας πλήρης οδηγός χρήσης υπάρχει εδώ.

Activeinspire: Δωρεάν για προσωπική χρήση με περιορισμένες δυνατότητες. Διατίθεται και σε δοκιμαστική έκδοση 60 ημερών με όλες τις δυνατότητες. Θα το κατεβάσετε από εδώ  (απαιτείται εγγραφή). Επίσης στο Promethean Planet υπάρχει και μια τεράστια συλλογή που μπορείτε να κατεβάσετε για χρήση καθώς και ειδικά μαθήματα για την εκμάθησή του.  Ένας πολύ καλός οδηγός χρήσης στα ελληνικά υπάρχει εδώ.  Επίσης ο καλός συνάδελφος Γιάννης Σαλονικίδης έχει διαθέσει  ένα οδηγό χρήσης εδώ.
Smoothboard: Εμπορικό λογισμικό διαδραστικών πινάκων, κυρίως για πίνακες βασισμένους στο Wiimote. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ (ελληνική έκδοση)

Και μια μικρή ευέλικτη δωρεάν εφαρμογή (επι)σημειώσεων και για διαδραστικούς πίνακες ScreenMarker. Εκτελέσιμο αρχείο 88kb, δε χρειάζεται εγκατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: