Ιστορικός Διαδραστικός Άτλαντας CENTENNIA

Ιστορικός Άτλαντας, οδηγός στην ιστορία της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής κατά την 2η χιλιετία μ.Χ., βασισμένος σε μια πλούσια ακολουθία χαρτών, παρουσιάζει, μέσα από 9.000 αλλαγές συνόρων την ιστορική διαδρομή όλων των αυτοκρατοριών, βασιλείων και εθνικών κρατών των προαναφερθέντων περιοχών
Γνωστικό Αντικ.:  Ιστορία
Βαθμίδα Εκπαίδευσης:  Γυμνάσιο; Λύκειο
'Εργο/Κατασκευαστής: http://www.clockwk.com/centennia.html
Ενέργεια "Οδύσσεια", έργο "Κίρκη". (350 σχολικά εργαστήρια, στο πλαίσιο της Κίρκης)
Φορέας Υλοποίησης: Παιδαγωγικό Ινστιτούτου, Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών (Ε.Α.ΙΤΥ).
Παρακολουθήστε με λεπτομέρεια την ακμή και την παρακμή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, τον Εκατονταετή Πόλεμο, την άνοδο και την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, του Ναπολεόντειους πολέμους, τη σύσταση του Ελληνικού κράτους, τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, την άνοδο της ναζιστικής Γερμανίας, την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, τον πόλεμο στη Βοσνία και όλα τα άλλα γεγονότα που διαμόρφωσαν την ευρωπαϊκή ιστορία από το 1.000 μ.Χ. έως σήμερα.
Κάντε άμεση ιστορική σύγκριση και δείτε τις ανακατατάξεις της γεωγραφικής εξάπλωσης των λαών της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, μεταξύ χρονολογιών που εσείς θα επιλέξετε.
Δείτε την εξάπλωση των λαών της Ευρώπης σε οποιαδήποτε χρονολογία επιλέξετε, και μεγεθύνετε όποια περιοχή του χάρτη θέλετε, για να την εξετάσετε καλύτερα.
Τυπώστε οποιονδήποτε χάρτη ή κείμενο σας ενδιαφέρει και θα σας βοηθήσει στη μελέτη σας.
Διαβάστε και μια σχετική ανακοίνωση για το Centennia στο 1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: